MVZ Boringen

Vloer egaliseren

Egaliseren van diverse typen ondervloeren, maar ook het stofvrij diamantslijpen van beschadigde en vervuilde vloeren.

Vloer egaliseren

Egaliseren van diverse typen ondervloeren, maar ook het stofvrij diamantslijpen van beschadigde en vervuilde vloeren.

Egaliseren

50 tot 2500 m² per dag. Wij egaliseren vloeren vanaf 50 m². Met onze jarenlange kennis en ervaring zijn we dé specialist in het egaliseren van grote vloeroppervlakten. Dit doen we met behulp van onze egaliseerpomp óf bij kleinere oppervlakten, handmatig. Daarmee egaliseren we grote oppervlakten tot circa 2500 m² per dag. We egaliseren praktisch elk type ondervloer. Afhankelijk van de ondervloer kiezen we voor een specifieke egalisatie. We egaliseren diktes van 2mm tot 50mm en krijgen dus ook heel ongelijke vloeren goed vlak.

De ondervloeren die wij egaliseren zijn:

  • Betonvloer
  • Zandcement dekvloer
  • Anhydrietvloer
  • Houtenvloer
  • Tegelvloer/plavuizen
  • Fermacell vloer
  • Vloerverwarming. 

Onze aanpak

We snappen dat u dóór wilt met uw project. Daarom komen we altijd snel in actie nadat u contact met ons hebt opgenomen. Dít is onze aanpak:

1. Afspraak op locatie
Geen vloer is hetzelfde. Daarom komen we langs op locatie. Op basis van deze inventarisatie bepalen we het type egalisatie en de dikte waarin we deze moeten opbrengen. Dit hangt af van het type ondergrond, de staat van de ondergrond en de gewenste afwerkvloer. Ook bepalen we onze aanpak: egaliseren we handmatig of met onze egalinepomp?

2. Voorstel en offerte
Op basis van onze inspectie, brengen we een voorstel (met advies over onze aanpak) en een offerte uit. Bent u hiermee akkoord? Dan plannen we de opdracht in.

3. Ondervloer schuren
We schuren altijd eerst de ondervloer. Hiermee verwijderen we de grootste onregelmatigheden. Ook draagt een goed geschuurde vloer bij aan een optimale hechting van de egaline.

4. Aansmeren en flexen van de ondervloer
Zitten er diepe kuilen, sleuven of gaten in de vloer? Dan smeren we deze aan. Zijn er uitstekende delen, dan flexen we deze. Tot slot stofzuigen we de vloer zorgvuldig, met speciale aandacht voor de kanten. De vloer moet stofvrij zijn voor aanbrengen van de primer. Dit zorgt een betere hechting.

5. Primer aanbrengen
Het is belangrijk dat het egalisatiemiddel goed hecht aan de ondervloer. Daarom brengen we een primer aan. We passen diverse primers toe, afhankelijk van de ondervloer, het vochtpercentage en de ruimte. Ligt de vloer direct op het zandbed of is de vloer onvoldoende geventileerd, dan brengen we een vochtscherm aan. Dit voorkomt schade aan de vloerafwerking vanwege optrekkend vocht vanuit de ondergrond.

6. Egaliseren
Het is zover: we brengen de egalinelaag aan op de vloer. Met een rakel verdelen we het egalisatiemiddel en met een prikkenroller ontluchten we de egalinelaag. Grote oppervlakten egaliseren we met behulp van onze egalinepomp met slangen. Deze pomp staat in onze vrachtwagen, naast de zakken met egalinemortel, waterton en een aggregaat. Met onze egalinepomp egaliseren we tot 2.500 m² per dag. Kleinere vloeroppervlakten egaliseren we handmatig. Hiervoor gebruiken we een mixer op locatie voor het aanmaken van de egaline.

7. Laten drogen
Na het egaliseren moet de vloer even drogen. Na circa 6 uur is de vloer beloopbaar.

Kies ook voor een gladde ondervloer die goed hecht.
Wilt u ook een mooie vloerbedekking? Laat uw vloer dan professioneel egaliseren. Dankzij onze efficiënte methode vallen de kosten mee. Neem contact op en we rekenen het voor u uit.

Zandcement dekvloer

Heeft u een nieuwe dekvloer nodig voor uw project? Kies direct voor ons! Wij van mvz-techniek.nl helpen u graag met een nieuwe Zandcement Dekvloer. Een Zandcement Dekvloer is de basis van uw vloer. Een vloer bestaat uit een mengsel van cement, water en water. Na het aanbrengen van de zandcement dekvloer kunt u ook terecht bij ons voor het egaliseren van de vloer.

Zandcement Dekvloeren zijn snel en makkelijk inzetbaar voor iedere vloeropbouw. Wij leveren onze diensten in de woning- en utiliteitsbouw. Onze vloeren kunnen worden geleverd in combinatie met o.a. droogtijdversneller, vloerverharder en vezelbewapening.  

Wij leveren zandcement dekvloeren van de volgende kwaliteit: 

  • Cw12 & Cw 16 voor woningsbouw
  • Cw20, Cw25 voor utiliteitsbouw
  • Cw30 en Cw40 voor industrieel zwaar gebruik

Offerte aanvragen

Kom vandaag nog in contact met ons om de mogelijkheden voor een het egaliseren van uw vloer te bespreken.

Weet u niet hoeveel m² er geëgaliseerd moet worden? Laat deze velden dan leeg.

Laat hieronder uw gegevens achter.